
زمانی بود که دکلره کل موها یا در نهایت هایلایت و مش کلاهی تنها روشهای رنگ کردن موها به حساب میآمدند. اما حالا هر چند وقت یک بار تکنیک و روش جذاب دیگری به روشهای رنگ مو اضافه میشود که تغییراتی را در روشهای رنگ کردن موها ایجاد میکند و گزینهی جدیدی را ارائه می دهد. تکنیک رنگ موی شاتوش یکی از این روشها است که برای کسانی طراحی شده که دوست دارند تغییرات زیادی نداشته باشند و در عین حال ظاهری جذاب و جدید پیدا کنند. در این مقاله از آموزشگاه آرایشگری آدینا، بیشتر در مورد این روش رنگ مو، ویژگیهای آن و روش انجام مرحله به مرحله آن صحبت میکنیم.
رنگ موی شاتوش چیست؟
این تکنیک رنگ مو اولین بار در ایتالیا ترند شد و سپس توسط آرایشگران و هیراستایلیستها به نقاط دیگر دنیا هم منتقل شد. تکنیک رنگ موی شاتوش در درجه اول به طبیعی بودن خود معروف است، به طوری تغییرات در رنگ مو تدریجی رخ میدهد و ظاهری بسیار زیبا و ساده دارد. در این تکنیک موها در قسمت ریشه رنگ طبیعی خود را دارند و به تدریج روشن میشوند تا به نوک موها برسند، به علاوه کل مو نیز رنگ نمیشود. این روش بین سلبریتیها نیز بسیار محبوب است. آرایشگرهای ماهر این روش را حتی با دست و بدون ابزار روی موها پیاده میکنند و کل پروسه رنگ مو نیز بسیار ساده و بدون نیاز به ابزار جانبی خاصی قابل انجام است. از آن جایی که ریشه موها رنگ نمیشود این تکنیک روی مو ماندگاری خیلی خوبی هم دارد و به راحتی خراب نمیشود.
بیشتر بخوانید: معرفی مهمترین و جدیدترین تکنیک های رنگ مو
ویژگیهای تکنیک شاتوش
اما رنگ موی شاتوش چه ویژگیهای مهمی دارد و چه چیزهایی آن را از سایر روشهای رنگ مو مانند مش و هایلایت متمایز میکند؟
جلوه طبیعی و زیبا
مهمترین ویژگی رنگ موی شاتوش و نقطه قوت اصلی این روش طبیعی و نچرال بودن آن است. بر خلاف تکنیکهای دیگر مانند هایلایت یا بلوند کامل، در این روش خبری از رنگ موی خطی و مشخص نیست. در عوض موها به شکلی بسیار طبیعی و شیک رنگ عوض میکنند و خیلی به تدریج رنگها از تیره به روشن میروند. شاتوش برای کسانی که میخواهند یک تغییر بسیار ملایم و زیبا داشته باشند انتخابی عالی محسوب میشود.
ساده و بینیاز به ترمیم
یکی دیگر از ویژگیهای این سبک رنگ مو این است که در تکنیک رنگ موی شاتوش، ریشه مو کاملا دست نخورده باقی میماند. در این روش رنگ مو حتی نزدیک ریشه هم نمیشود. به همین دلیل هم با رشد مو هیچ مرز مشخصی به وجود نمیآید و موها بدشکل نمیشوند. در نتیجه نیازی نیست برای ترمیم رنگ مو مدام در حال رفت و آمد به آرایشگاه باشید و برای مدت طولانی از رنگ موی خود لذت خواهید برد.
مناسب برای انواع موها
یکی دیگر از خوبیهای تکنیک شاتوش این است که روشی بسیار تطبیق پذیر و همه پسند است و روی هر مویی قابل اجراست، مگر این که موها بیش از حد کوتاه باشند. در غیر این صورت از موهای نسبتا کوتاه گرفته تا متسط و بسیار بلند در هر رنگ و مدلی میتوانند از این تکنیک رنگ مو استفاده کرده و لذت ببرند.
آسیب کمتر
این روش نسبت به بسیاری از روشها آسیب کمتری به موها میزند. در تکنیک رنگ موی شاتوش بسیاری از مواقع موها به صورت آزاد رنگ میشود و داخل کلاه و فویل قرار نمیگیرد. از طرفی پیشنهاد میشود برای داشتن ظاهر نچرال موها نسبت به پایه مو بیش از دو یا سه درجه اختلاف نداشته باشد، همچنین مقدار بیش از حد مواد روی موها قرار نمیگیرد و در کل جزو روشهایی است که کمترین آسیب را به موها میرساند.
تطبیق پذیری
این تکنیک برای همه قابل استفاده است. هرچند که روش اصلی این تکنیک ایجاد هایلایت موهای طبیعی و ملایم است، اما اگر بخواهید میتوانید موهای بسیار روشن یا حجم بالایی از رنگ مو را نیز داشته باشید. همه چیز به شما بستگی دارد و هر حالتی را میتوانید با این روش به راحتی ایجاد کنید.
روش انجام تکنیک شاتوش
در این بخش روش مرحله به مرحله انجام رنگ موی شاتوش را مرور میکنیم. در درجه اول باید اقدامات لازم قبل از رنگ مو انجام شود که البته به تکنیک مو ربطی ندارد. به طور مثال خوب است که موها عاری از هرگونه موخوره باشند و خوب شانه شوند. در ادامه مراحل مختلف به اختصار شرح داده میشود:
۱. بعد از شانه زدن موها، موها تقسیم بندی میشوند. هر بخش از این قسمت بندی جداگانه پیچیده شده و توسط یک گیره مو جمع میشود.
۲. بخش باقی مانده موها از زیریترین قسمت شروع میشود. یک لایه نسبتا نازک مو به صورت برعکس شانه زده میشود که به این کار اصطلاحا پوش دادن نیز گفته میشود. این کار سبب میشود بخشی از مو بالا برود و رنگ نشود که دقیقا همین کار نتیجهای طبیعی را ایجاد میکند.
۳. حالا رنگ مو روی قسمت باقی مانده که بالا نرفته انجام میشود. آرایشگرهای حرفهای با دست این کار را انجام میدهند که البته کار سخته است و نیاز به تخصص دارد. با یک براش رنگ مو نیز میتوان این کار را انجام داد. همچنین موها تا نزدیکی ریشه رنگ میشوند و به ریشه نمیرسند.
۴. بسته به تکنیک و ترجیح آرایشگر بعد از رنگ هر بخش، ممکن است از فویل برای نگه داشتن موهای رنگ شده استفاده شود یا خیر. همین کار برای تمامی موها انجام میشود.
۵. اگر موها نیاز به دکلره داشته باشند در مراحل قبلی مواد دکلره به مو زده میشود و سپس رنگ مو روی آنها گذاشته میشود. در غیر این صورت از ابتدا رنگ مد نظر زده میشود و در این بخش موها شسته شده و خشک میشود.
فرق بالیاژ و شاتوش
با توجه به توضیحات داده شده احتمالا متوجه شدهاید که این روش شباهت زیادی به تکنیک بالیاژ مو دارد و برایتان سوال شده که اصلا این دو روش با هم چه تفاوتی دارند. در این جا یک اختلاف نظر وجود دارد. برخی این دو روش را کاملا مجزا از هم میدانند و عقیده دارند که روش رنگ کردن موها در شاتوش متفاوت است و نتیجه طبیعیتر و سادهتری را هم میدهد. این گروه میگویند در شاتوش نباید هایلایتهای بسیار روشن ایجاد کرد. از طرفی در برخی از مواقع در رنگ موی شاتوش حتی از قوبل نیز استفاده نمیشود و فقط رنگ خیلی ساده کمی روی موها باقی مانده و بعد شسته میشود.
گروه دیگری هم نظری متفاوت دارند. آنها میگویند که تکنیک شاتوش در واقع یکی از زیر مجموعههای بالیاژ است. این یعنی شاتوش نوعی بالیاژ است که نتایج طبیعیتری را میدهد و البته روش انجام خاص خودش را نیز دارد.
جمع بندی
تکنیک رنگ موی شاتوش یک روش جدید است که از مزایای مختلفی بهره میبرد. این روش در عین این که بسیار طبیعی، زیبا و جذاب است اگر توسط یک آرایشگر حرفهای انجام شود بسیار هم ساده و سریع است. در این روش موها تغییرات بسیار زیبا و ملیحی میکنند. به همین هم افرادی که دوست دارند در عین زیباتر شدن تغییرات شدیدی نداشته باشند حتما باید روش رنگ موی شاتوش را امتحان کرده و از آن لذت ببرند. آموزش رنگ مو را با مدرسه زیبایی آدینا دنبال کنید.