تکنیک هورس شو چیست؟
روشهای بسیار مختلف و متنوعی برای رنگ کردن موها و نحوه آرایش آنها وجود دارد و هر سال هم روشهای جدیدی به این مجموعه اضافه میشوند. در این بین تکنیک هورس شو به معنای نع اسب (horseshoe) نیز یکی از این تکنیکهاست که برای رنگ مو به کار میرود و طرفداران خودش را هم دارد. البته که این روش به رنگ مو محدود نمیشود و در حوزههای دیگر مربوط به مو نیز کاربرد دارد. در این مقاله از آموزشگاه آرایشگری آدینا، قصد داریم بیشتر با این روش آشنا شویم و کاربردهای مختلف آن را توضیح دهیم.
متد هورس شو برای رنگ موها
حتما با روش بالیاژ و آمبره برای رنگ کردن موها آشنایی دارید. در این روشها موها فویلپیجی میشوند و ریشه موها رنگ نمیشود به همین دلیل هم طرفداران بسیاری دارند و بسیاری از این دو روش برای ایجاد تغییر در موهای خود استفاده میکنند. در این میان یکی از نکات مهم هنگام رنگ کردن موها نوع تقسیم بندی است. همانطور که میدانید قبل از شروع کار باید موها تقسیم بندی شده و از قسمت مشخصی کار شروع شود. برای این کار میتوان از حالتهای مختلف استفاده کرد. حالا این بخش را با تکنیک رنگ مویی ترکیب کنید که تنها جلوی سر انجام میشود (مانند فیس فریم). ترکیب این دو ما را به تکنیک هورس شو میرساند.
بیشتر بخوانید: تفاوت آمبره با بالیاژ و سامبره چیست؟
نحوه انجام تکنیک هورس شو
در واقع این روش یک نوع تقسیم بندی در رنگ جلوی سر است. همانطور که از نام تکنیک هورس شو نیز پیداست، تقسیم بندی در بالای سر و به شکل نعل اسب انجام میشود. این یعنی موها از گوش تا گوش و با انحنا نسبت به حالت سر جدا میشوند و مواد گذاری نیز روی همین بخش انجام میشود. در مرحله بعد مواد گذاری از بخش جلوی سر شروع میشود و معمولا بین چهار تا شش لایه تکرار میشود. در گام بعدی نیز مواد گذاری کنارههای صورت انجام میشود که از تکنیک زیگزاگ برای این قسمت استفاده میشود. ادامه کار نیز مانند هر مدل بالیاژ دیگری جلو برده میشود. به جز تکنیک هورس شو، روشهای دیگری هم برای تقسیم بندی بالیاژ وجود دارد که آنها را نیز به قصد مقایسه معرفی میکنیم.
تقسیم بندی افقی
در این روش موها به صورت لایههای افقی نازک برداشته شده و مواد گذاری میشوند که البته یک روش رایج نیز به حساب میآید. از آن جایی که در رنگ مو به این روش چشمها حالت افقی را دنبال میکنند، اینطور به نظر میرسد که موها پر و حجیم هستند. به همین دلیل هم این تکنیک اصولا برای کسانی که موهای نازک یا کمپشت دارند عالی به نظر میرسد. به علاوه با تغییر حجم موهای برداشته شده میتوانید لایت پر یا ملایمی داشته باشید.
تقسیم بندی عمودی
مانند حالت قبل، این جا هم موها به شمل لایههای نازک برداشته میشوند منتها این بار در جهت عمودی. این کار سبب میشود حالت اصطلاحا کشیدهتری در موها به وجود بیاید که موها را بلندتر جلوه میدهد. به همین دلیل هم این روش برای کسانی به کار میرود که در حال بلند کردن موهای خود هستند یا این که نمیخواهند موهایشان خیلی حجیم به نظر برسد. این روش البته آنقدرها در دنیای رنگ مو رایج نیست و در مواقع خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
تقسیم بندی زیگزاگ
آخرین حالت معرفی شده تکنیک زیگزاگ است. این روش یکی دیگر از رایجترین روشها در کنار تکنیک هورس شو است. در این روش یک لایه مو برداشته میشود و سپس به وسیله انتهای شانه یا یک جداکننده، به صورت زیگزاگ لایه مو نصف میشود، یعنی نصف لایه مواد زده شده و نصف دیگر باقی میماند. در این روش موها حالت بسیار طبیعیتری به خود میگیرند و لایت ایجاد شده نیز بسیار ظریف و شیک میشود. بنابراین تعجبی هم وجود ندارد که این روش اینقدر محبوب است.
مدل موی هورس شو
جالب است بدانید که تکنیک هورس شو برای کوتاهی مو نیز به کار برده میشود و در واقع نام یک مدل کوتاهی است. در این روش کوتاهی دقیقا بخش بالایی موها به شکل نعل اسب برداشته شده و با یک گیره جمع میشود و کنارهها و زیر موها که باقی میمانند کوتاه کوتاه میشوند. در برخی از مواقع این نیز بخشها با ماشین تراشیده میشوند و یا کوتاهی زیادی خواهند داشت. در کل در این مدل مو بخش روی مو بلند و دور آن بسیار کوتاه است که در سالهای گذاشته طرفداران سبکهای پاپ و راک از آن استفاده میکردند. در حال حاضر هم البته این مدل کوتاهی طرفداران زیادی دارد. از طرف مدل کوتاهی هورس شو مختص جنسیت خاصی نیست و هم زنان و هم مردان میتوانند از آن بهره ببرند. در نهایت تنوع این مدل بسیار بالاست زیرا بخش رویی موها میتواند هر اندازهای داشته باشد و به شکل خورد شده یا صاف و یک تکه نیز دربیاید.
فر موی هورس شو
یکی دیگر از جاهایی که در صنعت مو و زیبایی از اصطلاح هورس شو استفاده میشود، هنگام فر کردن موها است. در واقع هورس شو برای مدل خاصی از کرلی کردن موها به کار میرود و به بیان دقیقتر، نام ابزار است نه مدل. همانطور که میدانید برای کرلی کردن موها از تکنیکهای بسیار متنوعی استفاده میشود؛ از اتوی مو گرفته تا پیچیدن موها و یا بابلیس. اما یکی از روشهای فر کردن مو که از سالها پیش تا به حال از جذابیت آن کم نشده و هنوز هم از آن استفاده میشود بیگودی پیچیدن مو است. البته که بیگودی پیچیدن از قدیم بوده اما در طی سالها تغییرات بسیاری نیز داشته است و حالا هم با استفاده از ابزار مختلف و متنوعی این کار انجام میشود.
یکی از این ابزارها بیگودی هورس شو نام دارد. در این تکنیک هورس شو، موها به دور میلهای منعطف خاصی با رویه پلاستیکی پیچیده میشود که به آنها فلکسی نیز گفته میشود. این لولهها سپس کمی خم میشوند تا دقیقا شکل نعل اسب را به خود بگیرند. انتهای موها را نیز میتوانید با یک کش روی هر فلکسی محکم کنید که باز نشود. بسته به اندازه موها میتوانید تعداد بیگودیهای استفاده شده را کم و زیاد کنید. همچنین هر چقدر موها را شلتر بپیچید و از تعداد کمتری بیگودی استفاده کنید، فرهای بازتر و ملایمتری خواهید داشت. بعد از چند ساعت هم میتوانید موها را باز کرده و از فر جذاب و موجدار ایجاد شده توسط آن لذت ببرید.
جمع بندی
تکنیک هورس شو یکی از تکنیکهای آرایشی در رابطه با آرایش و رنگ مو است که در حیطههای متفاوت و به اشکال مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در میان معروفترین استفاده از این تکنیک در بخش رنگ مو و مربوط به زیرشاخهای از روش بالیاژ و یا آمبره است. اگر دوست دارید یک تغییر در موهای خود ایجاد کنید و نمیخواهید کل موها را رنگ کنید یا بودجه زیادی را خرج کنید، پیشنهاد میکنیم حتما یک بار این روش را انجام داده و از نتایج زیبای آن لذت ببرید. دوره رنگ آدینا شما را در این مسیر یاری میکند.